Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор за алфа 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oriono Покажи съобщение
    Без да ми се обиждаш колега, но е точно обратното - за да се повиши гъстотата е необходимо акумулатора да се зарежда с малък ток. Първо трябва да се зарежда с ток една десета от капацитета - докато се зареди (да започнат да врат клетките, след което се прехвърля на малък ток - 1-2 ампера, при което се следи капацитета процеса продължава, докато клетките качват капацитет. И по принцип за 4-ри годишен акумулатор гъстота от 1.27 е перфектна. Ако е такава на всички клетки си без забележки. Проблемът е, ако някоя от клетките е свалила гъстотата спрямо останалите. И да абсьолютно е недопустимо да се долива електролит.
    Под "прекалено малък ток" имах впредвид ток с който никога няма да се зареди.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

И на мен ми дойде времето за смяна на акумулатор след 4 години и половина с акумулатора, който си беше в нея когато я купих.
      Като марка съм се насочил към Varta. Tекущият ми акумулатор е 80Ah и с размери 305/190/180 (ориентировъчно). След четене и проверка в каталози знам че трябва да е 100 Ah. Обаче всички акумулатори над 85 Ah са с дължина 353. На мен лично ми се струва че този акумулатор няма да се събере. Дори и този в момента не е влязал хубаво в поставката отдолу а се е качил на ръбчето от едната страна. Моля хората с по-големите акумулатори (на размер) да споделят какъв е техният размер и има ли проблем с него.
      Колата е 2.4JTD 140 к.с.

Comment

Моят е ENNEXY 100 ач, събира се идеално, работи идеалано, скоро ще направи 6 години. Пак ще си взема такъв, струваше 200 лв.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщение
          И на мен ми дойде времето за смяна на акумулатор след 4 години и половина с акумулатора, който си беше в нея когато я купих.
          Като марка съм се насочил към Varta. Tекущият ми акумулатор е 80Ah и с размери 305/190/180 (ориентировъчно). След четене и проверка в каталози знам че трябва да е 100 Ah. Обаче всички акумулатори над 85 Ah са с дължина 353. На мен лично ми се струва че този акумулатор няма да се събере. Дори и този в момента не е влязал хубаво в поставката отдолу а се е качил на ръбчето от едната страна. Моля хората с по-големите акумулатори (на размер) да споделят какъв е техният размер и има ли проблем с него.
          Колата е 2.4JTD 140 к.с.
          Толкова ли е трудно да измериш мястото/леглото/ дето влиза акумулатора колко е дълго и широко и да си вземеш такъв които ще влезе там.Иначе ти може и от танк да искаш да сложиш макар,че на Т-72 са два
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
            Толкова ли е трудно да измериш мястото/леглото/ дето влиза акумулатора колко е дълго и широко и да си вземеш такъв които ще влезе там.Иначе ти може и от танк да искаш да сложиш макар,че на Т-72 са два
            Аз го измерих и с рулетката влиза спокойно, но кабелите в момента запълват празното простраство до сегашният ми. Затова не знам какво ще се случи с тях при по-големията и точно заради това исках мнението на колегите.

Comment

Кабелите да не са разместени Те пречат за 110А Влиза точно 100А Танка е с 4 акумулатора
              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Working...
              X